Γαβριήλ Αλεξίου, Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός
Ο Γαβριήλ Αλεξίου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1953 όπου και τελείωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές. Στη συνέχεια φοίτησε στα ΤΕΙ και αποφοίτησε με την ειδικότητα του Τεχνολόγου Ηλεκτρονικού.
Εργάζονταν στον ΟΤΕ στο τμήμα Ρ/Η – Εγκαταστάσεων και τώρα είναι συνταξιούχος.
Ερασιτεχνική του απασχόληση είναι η πληροφορική και ειδικότερα η μηχανοργάνωση των διαδικασιών λειτουργίας γραφείων. Στα πλαίσια αυτά παρέχει τις υπηρεσίες-γνώσεις του ανελλιπώς και αφιλοκερδώς στο Σύλλογό μας.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Μπαμίδης Παναγιώτης, Επιστημονικός Σύμβουλος
Ο Παναγιώτης Δ. Μπαμίδης, είναι Αναπλ. Καθηγητής Πληροφορικής & Ιατρικής Εκπαίδευσης στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και μέλος του Γραφείου Ιατρικής Εκπαίδευσης της Ιατρικής.
Έχει διεξάγει έρευνα στο Weizmann Institute of Science (Ισραήλ), Research Centre Juelich (Γερμανία), University of Newcastle, University of Sheffield και Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Αγγλία), ενώ έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Έχει την επιστημονική ευθύνη πλέον των 40 ερευνητικών προγραμμάτων, και το συντονισμό 5 εξ αυτών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ έχει λάβει μέρος σε διάφορα άλλα ερευνητικά προγράμματα τόσο Εθνικά όσο και Ευρωπαϊκά.
Είναι/διετέλεσε πρόεδρος των Διεθνών Συνεδρίων CBMS2017, SAN2016,ΜΕΙ2015, ΜΕΙ2012, SAN2011, MEDICON2010, 6th GASMA/IAA 2010, iSHIMR2005, iSHIMR2001, ενώ έχει διοργανώσει μια σειρά ημερίδων και ειδικών θεματικών τραπεζών στα πλαίσια διεθνών συνεδρίων και προγραμμάτων.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στις εφαρμογές της ιατρικής πληροφορικής, της βιοϊατρικής τεχνολογίας και της ιατρικής φυσικής ιδιαίτερα στο χώρο της φροντίδας της υγείας ηλικιωμένων ατόμων, στην υποστήριξη και εκπαίδευση ατόμων/ομάδων με ειδικές ανάγκες, της εκπαιδευτικής τεχνολογίας και των τεχνολογιών διαδικτύου στην ιατρική εκπαίδευση, στη διαχείριση της ιατρικής πληροφορίας και την οργάνωση/διασύνδεση των υπηρεσιών και οικοσυστημάτων υγείας, στη διασύνδεση ανθρώπου-μηχανής και τη μελέτη του συναισθήματος μέσα από την εφαρμοσμένη νευροεπιστήμη, όπως και στην ανάλυση βιο-σημάτων και ανάπτυξη βιο-αισθητήρων.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 εργασίες σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, είναι κριτής σε πάνω από 30 περιοδικά, ενώ έχει διατελέσει Guest Editor σε περίπου 25 ειδικές εκδόσεις (special issues) μερικών από αυτά.
Είναι αρχισυντάκτης στο περιοδικό Int. Journal of Bioelectromagnetism, αναπλ. Αρχισυντάκτης στα περιοδικά των εκδόσεων Journal of MedicalInternet Research (JMIR), ενώ είναι μέλος των συντακτικών επιτροπών σε 6 διεθνή περιοδικά.
Είναι τέλος μέλος διαφόρων επιστημονικών επιτροπών, επιστημονικός σύμβουλος του Συλλόγου Παρκινσονικών ασθενών και φίλων Βορείου Ελλάδος, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εταιρειών Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών, της Ελληνικής Εταιρείας Αεροδιαστημικής Ιατρικής και Έρευνας, μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Αεροδιαστημικής, τ. αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης, Ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης -Ελλάδος, μέλος επιστημονικού συμβουλίου του Διεθνούς Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης και τέλος πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΛΕΒΙΤ).
Από το 2014 είναι επισκέπτης ερευνητής στο Dept of Learning, Informatics, Management and Ethics (LIME) του Karolinska Institute της Στοκχόλμης (συνεργασία με Καθ. Nabil Zary).
Το Νοέμβριο του 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Αριστείας του Α.Π.Θ, για την ερευνητική του δραστηριότητα ως μέλος ΔΕΠ-νέος ερευνητής σε χρηματοδοτούμενα έργα.
Τον Οκτώβριο του 2015 του δόθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Καθηγητή στο Karaganda State Medical University του Καζακστάν και του απονεμήθηκε το μετάλλιο Pospelov για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της Ιατρικής Εκπαίδευσης από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Από το 2012 έχει κάνει πράξη την καινοτόμο προσέγγιση κοινωνικής φροντίδας LLM Care (www.llmcare.gr) και έχει αναπτύξει με την ομάδα του, αλλά και πλήθος συνεργαζόμενων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, το ομώνυμο οικοσύστημα φροντίδας υγείας με νέες τεχνολογίες το οποίο είναι μέλος της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας EIP-on-AHA για την ενεργό και υγιή γήρανση αλλά και υποψήφιος κόμβος αναφοράς.
Το 2013 ίδρυσε το Ζωντανό/Δυναμικό Εργαστήριο ενεργούς και υγιούς γήρανσης Thess AHALL που το 2016 έγινε μέλος του αντίστοιχου ευρωπαϊκού δικτύου ζωντανών εργαστηρίων ENoLL.
Οι τελευταίες πρωτοβουλίες εφαρμόζονται από το θέρος του 2016 σε ασθενείς με τη νόσο Πάρκινσον, σε συνεργασία με το Σύλλογο Παρκινσονικών ασθενών και φίλων Βορείου Ελλάδος, ενώ σε εξέλιξη είναι πρωτοπόρα μελέτη αξιολόγησης της εγκεφαλικής λειτουργίας των ασθενών αυτών μετά από παρεμβάσεις σωματικής ενδυνάμωσης με νέες τεχνολογίες.